maandag 21 mei 2012

Floriade





















Kord kymne aasta jooksul peetakse Hollandis Lille Expot.
Ja kuna aasta 2012 oli ring jalle tais saanud ning meie oleksime sinna nagunii lainud, siis oli veelgi rohkem pohjust sinna minek yhendada isa kylaskaiguga Hollandisse.
Niisiis seadsimegi eelmise neljapaeva varahommikul sammud Venlo suunas, kus sellekordne Floriade toimus.
Umbes 1.5 tunni parast joudsime kohale, ja siis parkla silte jalgides soitsime veel kuskil kymme minutit. Parkimine oli vagagi hasti korraldatud. Suured maaalad olid muudetud autoparklaks, ja sealt kaisid parkimise hinna sees olevad bussid. Hommikul oli rahvast veel vahevoitu nii et me saime kohe esimese bussi peale.
Floriade's oli vaga palju vaatamist. erinevad paviljonid ( kas siis 3D lyhifilmidega voi nt. uusimate moodustedaga kasvatada korteri seinal yrte voi maasikaid) , voi siis naiteks palmimaja kus etioopia naine myys etioopia kohvi mis oli valmistatud nii nagu etioopias seda juuakse ning myydi koos vaikese tassiga. Vaga huvitav maitse ja elamus.
Voi siis uusimaid juurvilja kasvatamise-aretamise- maitsmise maja, kus pakuti ka vaike ports maitsvat seenesuppi.
Kogu see naituse maa ala oli jagatud erinevatesse tsoonidesse ( relax; enviroment; education&innovation ja world show stage)
Selle maalima naituse laval olid esindatud mitmedki eksootilised riigid.
Naiteks afganistan ja Pakistan, voi siis Tyrgi, Sudaan, Bangladesh, Indoneesia. Vaga palju erinevaid riike kellel oli kas majake voi konteinerike yyritud,ning kes nende moistes rikastele euroopalastele ylehinnatud 'toelistest kividest'tehtud kaelakeesid yritasid pahe maarida.
Aga koik tegid seda omal moel nii et oli veidi vaheldust ka.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten