vrijdag 21 februari 2014

Dekreeti!!

Nii imelik oli tana kontori ust enda jargi kinni tommata ja kollegidele roomsat jallenagemist  5 kuu parast soovida.
Nadala alguses oli tunne et viie paeva parast hakkan 'popitama :)', aga nyyd nadala moodudes on tunne et kauem ei oleks  tool kyll enam vastu pidanud.
Kaisime paari kolleegiga  lounapausi ajal veel viimast korda  koos kohvitamas,   ilm oli niiiii kevadine.
Homme laheme paevaks Marceliga  Amsterdami  lahedale ( mitte Amsterdami keskusesse, sest seal liiga hektiline).
Viimasel nadalal on ka raseduse esimene kaebus tekkinud- nimelt koguneb kogu ekstra vedelik mul katesse, ja  annab endast seal  just oositi tunda.
Isegi   randmeid fikseerivatele kaitsmetle vaatamata arkan ma  viimasel paaril ool ylesse sellest et labakaed kuni kyynarnukini  valutava/ loova tuld. See on veidi vorreldav 'surnud' kae tundega ainult 10x hullem. Ja kahjuks sellest  enne synnitust  lahti ei saagi....Vaidetavalt voib see isegi  paar nadalat peale seda kesta...
Moni kord ma istun voodi aarel ja raputan kasi, monikord yritan kraani all jahutada.
Kui veidi ringi liikuda  ja hakata toimetama, siis onneks  enam nii hull asi ei ole.
Nadala alguses  tegin ma umbes kella viie paiku hommikul voileibu toole kaasa votmiseks, lihtsalt selle parast et uni laks ara ja tegutseda oli  valutum kui voodisse jaada pikutama.
Aga esimene  'vaba' nadal on juba sama hasti  kui tais planeeritud.
Esmaspaeval tuleb Marceli ema  veel viimastele suurematele koristustoodele abiks (loe:  tema koristab ja mina vaatan pealt ja olen vaga rase :)),  esmaspaeva pealelounal on mul  kokkusaamine imetamisnoustajaga haiglas.Ma ei tea kui palju sellest abi on, aga ega  see kahju ei tee.
Teisipaeval on  jargmine  arstide aeg+ ultraheli. Loodetavasti  on siis ka rohkem teada et mis  ja kuidas edasi.
Kolmapaeval tuleb koduabilise firma  esindaja  meile et vaadata yle meie elamine, ning  anda veel viimaseid   ideid et mida veel vaja oleks muretseda koju voi mida ymber paigutada, et ode - koduabiline end voimalikult mugavalt  ja ergonoomiliselt saaks  liigutada meie juures.
Hollandis on  kombeks et  peale lapse syndi esimesel nadalal tuleb igal paeval  abiks koduabiline.
Tema siis  aitab kergemates kodutoodes,   nt vahetab  voodilinu, opetab varskeid vanemaid  lapse eest  hoolitsema ning hoiab majapidamisel silma peal.
Ametlikult tuleb  tema majasoleku ajaks   nt  enda voodi tosta 80 cm korgusele  porandast. Ja seda juba alates 37. rasedusenadalast- selle peale ei motle  keegi et lopurase oma suure kohuga  vahemalt kaks korda paevas  sinna voodisse ja voodist  valja peab ronima.
 meie  plaanime kasutada  kylalistetoavoodi madratseid,  ja niimoodi  voodikorgust tosta kui see peaks vajalikuks osutuma..Igas tahes ei plaani me lae alla magama kolida  enne  kui seda   ilmtingimata vaja ei ole.

Neljapaeva hommikul on  plaanis Yuliya ja Nicolaiga kokku saada Rotterdamis, loodetavasti mahun ma siis veel rooli taha :)

Ning vahepeal ikka kovasti valja puhata:)


Selleks saab  kodu abi  kontorist laenata   nn poste mis panna  voodijalgade alla



Geen opmerkingen:

Een reactie posten