dinsdag 5 juni 2012

Dordrecht udus/auru all

Millega seostada toosturevolutsiooni ning aurumootorit?
Minule tuleb esimesel hetkel meelde auru rongid ja laevad, edasi veel tehased ja kaevandused mis koik tootasid eelimse sajandi alguses aurujoul.
Selliseid ja mitmeidgi mudi auruga tootavaid masinaid naidati Dordrechti sadama-alal eelmisel nadalavahetusel.
Oleks olnud voimalik osta ka pilet millega oleks saanud koik attraktsioonid labi kaia, aga kuna
meie otsustasime ainult kai pealt vaatamise kasuks, siis see lobu oli hetekel onneks veel tasuta :).
Aga attraktsioone oli piisavalt soekaevanduse masinatest, teerullideni, auruveduritest ujuvate majakateni. Haasti palju sajandivahetuse aegseid autosid , sealhulgas ka kiirabi ja toletorje autod... vaga tore pyhapaeva parastlouna sisustus uduvihmasest-pilvisest ilmast hoolimata.
Dordrechti linnapead nagime ka rahvahulgas kondimas, kulm veidi kipras....
Ju tal oli kahju et tema poolt nii kovasti reklaamitud yritus veidi ilma tottu labi kukkus ( siis kui Hollandi jouluvana eelmsie aasta novembri alguses laevaga Hollandisse saabus- igal aastal saabub ta oma 'pysielupaigast Hispaaniast erinevasse Hollandi linna, ning siis on sellel linna(pea)l voimalus end oma parimast kyljest naidata. Dordrechti linnapea mainis 'Dort in Stoom'i toona vahemalt neljal korral selle viie minuti sees mil temal kaamera ees olla oli antud. Kogu yritus kantaks riigitelevisioonis yle ning terve linn on vaikeseid lapsi tais, kellel ninad kylmetavad, ja jalad on tanavaaarse seismisest kanged, ning nagu on soemustaks varvitud).
Rahvast oli tegelikult ikka paris palju, aga ilmselt oleks olnud veelgi rohkem, kui ilmataat veidi armulisem oleks olnud.
Peale sadamas jalutamist kaisime ka Dordrechti raekojas, seal sees polnudki me varem kainud. Vaga ilus kuigi vaikese voitu.
Vaadake pilte ka :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten